Savor

The Historic Pearl | San Antonio, Texas

Located within Pearl, a historic brewery 18 years into its mixed-use cultural transformation, the Culinary Institute of America’s teaching restaurant Savor showcases the development’s commitment to cultivate San Antonio’s culinary landscape.

Savor reactivates a dark corner of a previously reimagined warehouse, isolated between parking lots and service alleys away from Pearl’s competing destinations. Running through the space’s limited storefront and compact footprint, a 50-foot canopy unifies an inviting patio, dining room, and gleaming instructional kitchen. A blackened steel frame references industrial surroundings while delicate brass connections and backlit textured glass pull the bright interior outward.

Interior finishes and assemblies are inspired by naturally occurring textures and colors, providing a clean backdrop to the ever-changing range of foods prepared within. Warm hemlock walls and washed oak floors complement blue-green hued tiles and furnishings. Woven brass panels screen circulation paths while maintaining intimate seating in an open, inviting concept.

Savor

Details