Hartford Residence

Austin, Texas

With an owner’s vision for a refined retreat notable for fluid spaces and artful detail, this centrally located Austin residence makes the most of its steeply sloped, quiet, leafy site. Throughout the house, the flow of spaces is informed by light; rooms open one after another and draw residents forward to discover what’s next.

Two deceptively simple single-story gabled structures are connected by a glass entry foyer through a formal entry court. The glass entry reveals an outdoor living oasis with a pool at the sunken rear yard while bridging public and private wings on the main level. The public wing provides a vaulted great room for kitchen, living and dining with a balcony that overlooks the pool below. A delicate open tread stair takes visitors down to guestrooms and a large family room that opens seamlessly to extend to the covered outdoor for easy entertaining.

Hartford Residence

Details