Northwoods Alliance

San Antonio, Texas

Designed for LEED Silver designation, this 40,680 sf office building is planned for an infill lot in an existing shopping center in northwest San Antonio. A three-story atrium welcomes visitors to the building and sets the tone for the class-A office space and medical offices housed within. Deep overhangs, shading glass and native stone facades help to control the scorching south Texas sun and a state-of-the-art HVAC system takes care of the rest. The typical suburban sea of surface parking is minimized by dedicating the majority of the first floor to parking beneath the building, creating a covered respite from the weather. Native landscaping, utilizing drought resistant plants and rainwater irrigation, completes the scene.

Designed for LEED Silver Certification